ЗМСТАМ

Добредојдовте на веб порталот на ЗМСТАМ 🇲🇰

Последни новости

За нас

     Националното Здружение на Медицински Сестри, Техничари и Акушерки (ЗМСТАМ) е единствена професионална организација која ги претставува сестрите, акушерките и сестринството, промовира добра пракса и има за цел да придонесе во обликувањето на здравствените политики. ЗМСТАМ е најсилниот глас на сестринската професија. Седиштето на организацијата е во Скопје.

0
Години постоење
0
Секции
0 +
Членови
0
Интернационални партнери
pnevmofizioloski
logo - Psihijatriska sekcija_ZMSTAM
patronazni
gsmst
IMP
pedijatrija
nevro
akuserki
ORL

Секции

  ЗМСТАМ е составено oд многубројни секции, со свои членови и организациска структура, кои спроведуваат активности посветени на нивната област во здравството, со цел подобрување и унапредување на комуникацијата помеѓу колегите, спроведување средби , едукации и работилници, споделување на искуства и знаења итн.  

Публикации

ЗМСТАМ дава слободен пристап до нашите публикации, документи, кодекси, водичи и упатства.

Наши партнери

Контактирајте нѐ
Т: +389 2 3298 529
Ф: +389 2 3298 590

Даме Груев 28, Скопје 1000