ЗМСТАМ

Добредојдовте на веб порталот на ЗМСТАМ 🇲🇰

За неколку часа ќе се збогуваме со 2022 година, да се збогуваме со сѐ што не вознемируваше и загрижуваше. Да се ослободиме од Ковид19, да не слушаме за војна, за недостаток на медицински сестри, акушерки… Новата година да фрли светлина за посветла иднина на нашата професија. Да нѐ исполни со сила, ентузијазам и сплотени да продолжиме да ја развиваме нашата професија. Продолжуваме да се залагаме за подобар социјален статус, академско образование, да работиме во безбедни средини за нас и за луѓето за кои се грижиме и негуваме.
 
🍀Нашите медицински сестри и акушерки – Наша иднина! ☀️
🎄Среќна Нова Година и благословени празници! 🎄
Последни новости

За нас

     Националното Здружение на Медицински Сестри, Техничари и Акушерки (ЗМСТАМ) е единствена професионална организација која ги претставува сестрите, акушерките и сестринството, промовира добра пракса и има за цел да придонесе во обликувањето на здравствените политики. ЗМСТАМ е најсилниот глас на сестринската професија. Седиштето на организацијата е во Скопје.

0
Години постоење
0
Секции
0 +
Членови
0
Интернационални партнери
pnevmofizioloski
logo - Psihijatriska sekcija_ZMSTAM
patronazni
gsmst
IMP
pedijatrija
nevro
akuserki
ORL

Секции

  ЗМСТАМ е составено oд многубројни секции, со свои членови и организациска структура, кои спроведуваат активности посветени на нивната област во здравството, со цел подобрување и унапредување на комуникацијата помеѓу колегите, спроведување средби , едукации и работилници, споделување на искуства и знаења итн.  

Публикации

ЗМСТАМ дава слободен пристап до нашите публикации, документи, кодекси, водичи и упатства.

Наши партнери

Контактирајте нѐ
Т: +389 2 3298 529
Ф: +389 2 3298 590

Даме Груев 28, Скопје 1000